Obľúbené príspevky

10 marca 2014

Plienková torta

Synovec Dávidko nedávno oslávil prvý rok. 
To mi pripomenulo jeho krstiny pred rokom a plienkovú tortu, ktorú som mu vyrobila. Myslím, že je to výborný darček novorodeniatku respektíve jeho rodičom. Okrem milých, praktických a potrebných vecí dávate aj kus svojho času a srdca.
Vyrobiť takúto tortičku nie je žiadna veda a ani to nezaberie moc času. Postupov a návodov a možností je dvetisíc osemsto sedemdesiattri. Toto je len jeden z nich. Môžete postupovať podľa neho:
1. Nákup materiálu: Zistite si, či rodičia sú jednorázovkový, "látkari" alebo "bezplienkáči". Ak sú bezplienkáči, radosť im urobíte tortou pečenou. Ak sú látkari, torta vás vyjde dosť draho a budete dlhšie zháňať materiál. Dávidkovy sú jednorázovkový, tak som kúpila veľký balík plienok veľkosti newborn. K tomu pár vzorovaných bavlnených plienok, ponožtičky, bodynka, podbradníčky, hračky, pár vhodných stúh na previazanie a celofán na zabalenie celej torty.
2. Príprava: Vytiahnite zo skrinky tortovú formu. Však robíme tortu, nie? Trúbu, prosím, nezapínajte! Potom si z kartónu vystrihnite kruh podľa formy. A ešte niekde nájdite väčšie gumičky. Ak nemáte, stačí špagát. 
3. "Pečenie": Bavlnené plienky zatočte pevne do ruličky vysokej asi ako celá torta a upevnite gumičkami. Ruličku vložte do stredu tortovej formy a začnite natesno ukladať dookola plienky. Keď máte naložené prvé poschodie, upevnite gumičkami. Vyberte z formy a položte na kartón. Nemajte obavy, výborne to spolu drží. Do formy si voľnejšie uložte ďalšie poschodie - keď ho stiahnete gumičkami, bude menšie než to prvé. Potom ho vyberte z formy a nejako nasuňte na stredovú ruličku. Pokračujte rovnako tretím poschodím.
4. Zdobenie: Jednotlivé poschodia previažte stuhou/stuhami (uzlík schováte medzi plienky alebo spravíte ozdobnú mašľu). Rozcvičte si riadne prsty na rukách. Zoberte ponožtičky a šikovne ich postáčajte do tvaru kvietka, vejárika alebo čohokoľvek, čo zvládnete. Podobne bodynka a podbradníky. Ozdobte tortičku podľa fantázie.
Dobrú chuť.   




Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára