Obľúbené príspevky

25 marca 2014

Plstený šál

...alebo ako môže zakúpený kurz plstenia dobre dopadnúť...


Radi tvoríte? Radi skúšate niečo nové? Odporúčam vám vyskúšať nejaký tvorivý kurz. Okrem toho, že vám osoba znalá poradí a vysvetlí, získate vlastnoručne vyrobený kúsok a ešte je to zvyčajne aj dobrá zábava. Najmä pokiaľ pojdete spolu s kamošmi/kamoškami. V našom meste je veľa možností zúčastniť sa rôznych tvorivých kurzov či dielničiek. Určite aj v tom vašom...zapátrajte a ak nič nenájdete, skúste v inom meste alebo začnite s nimi sami :)
Kurzy sú zároveň výborným darčekom k sviatku - hlavne, ak sa ich zúčastníte spoločne s oslávencom. Obdarovaný získa novú skúsenosť, výrobok, čas strávený s priateľmi...

My sme taký darček kúpili kamarátke. Kurz mokrého plstenia. A konečným výrobkom mal byť vlastnoručne uplstený šál. V deň kurzu sme poodovzdávali deti a všetko pozariaďovali, aby sme mali pár hodín kľudu. Tešili sme sa na spoločné tvorenie. Kurz sľuboval malú skupinku, pohodičku, čajíček...presne to sme potrebovali. 
Prišli sme však do preplneného ateliéru, úplná panika - nemali nás kde usadiť, nemali dosť materiálu, podložiek...vypratali pre nás pulty v predajni a tvorili sme pekne nastojáka medzi nakupujúcimi...o čajíku sme si mohli nechať zdať. Rozladilo by vás to? My sme si povedali, že sa nenecháme znechutiť situáciou a vyťažíme z nej maximum, že sa na tom budeme po rokoch smiať. Chacha, zasmiali sme sa. Chacha, zasmial sa osud a vo dverách sa zjavil pánko z miestnej televízie s obrovským mikrofónom a kameramanom s ešte väčšou kamerou. Naša pohodička bola nenávratne preč. Ako sa hovorí: "Na posratého aj záchod spadne".  Takže radšej k procesu tvorenia:

Takto pekne sme si naukladali vlnu na plstenie na podložky. 
Teraz pozerám, že to, čo malo vyzerať ako slnko na mojom šáliku, vyzerá ako volské oko :)
Keď bola vlna naukladaná podľa predstáv, riadne sme ju premáčali tekutým mydlom rozriedeným vodou.
Šál aj s podložkou stočili ako palacinku a vaľkali a vaľkali a vaľkali. A voda stekala po pulte a po zemi. A okolo nás chodili desiatky ľudí: Predavačka z obchodíku, ktorá sa snažila zachrániť tovar pred vodou a utierala všetko okolo nás; šéfka kurzu, ktorá sa snažila nám radiť; šéfka predajne, ktorá sa snažila urobiť dojem na pána z televízie; pán z televízie, ktorý sa snažil urobiť s nami rozhovor; kameraman, ktorý sa snažil natočiť tú spúšť; ostatné účastníčky kurzu, ktoré sa snažili odovzdať svoje hotové výtvory šéfke kurzu; kupujúci, ktorí sa snažili nakúpiť veci na tvorenie. Nakoniec nám to mravčie snaženie okolo nás prišlo fakt srandovné...Hladné a smädné sme si nakoniec domov niesli okrem mokrých šálov v igelitkách aj super zážitok. Lebo o čom by som už len písala, keby sme mali tú pohodičku, čajíček a kľud na tvorenie...

Po vysušení vyzerá šálik takto. Je mäkučký a príjemný. Vôbec neškriabe, ako by ste čakali. Krásne vonia lanolínom a hlavne: KRÁSNE VYZERÁ. Veselé farby, veselý zážitok :) 







Tak nech sa páči. Krásny deň.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára